Online Geld verdienen

Wat zijn in de beste manieren om online geld verdienen?

Van simpele klusjes als bijverdiensten tot een serieuze internetonderneming.

Een overzicht met mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Elk inkomen heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Op welke manier wil jij je geld verdienen?

Online geld verdienen kan in op meerdere manieren

Geld verdienen via internet is makkelijk. Al kost een online inkomen meestal wel wat tijd, moeilijk is het meestal niet.

Je hebt er meestal geen bedrijf, kantoor of andere investeringen voor nodig.

Iedereen kan vanuit huis honderden euro’s per maand verdienen via internet.

Natuurlijk is het wel erg belangrijk hoe je het aanpakt en wat je ervan verwacht.

Niet iedereen voelt zich geroepen om internetvideo’s op te nemen voor YouTube, en ook niet iedereen schrijft gemakkelijk verhalen op een eigen blog.

Advertentieblok

Ook online zul je moeten werken voor je geld.

Er nog genoeg over, maar voor de meeste manieren moet je wel wat moeite doen.

Als je bijvoorbeeld online gaat verkopen moet je wel eerst weten waar je aanbod uit bestaat.

En je moet besluiten hoe je het verkopen gaat want een eigen webshop heb je daarvoor al bijna niet meer nodig!

Je kunt namelijk ook verkopen via marktplaatsen of social media.

Ook kun je zelfs online geld verdienen via social media zonder dat je er producten voor nodig hebt.

Of als influencer kun je ook andere webshops helpen om meer te verkopen.

Bijvoorbeeld door reclame te plaatsen op je social media-accounts, website of blog.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen Maar wat is eigenlijk het verschil tussen affiliate- en contentmarketing? en influencer.

En wat is de beste manier om hiervoor dan betaald te krijgen?

Online spullen of foto’s verkopen

Advertentie blok

Heb je op Marktplaats al eens wat online verkocht en wil je dat vaker doen? De meest bekende is misschien door een webwinkel te beginnen, maar soms heb je die helemaal niet nodig. Zo kun je ook veel verkopen via platforms of social media als Instagram of Facebook.

Ook met foto’s kun je online geld verdienen. Daarvoor hoef je heus geen professionele fotograaf te zijn. Natuurlijk verdien je minder als de kwaliteit van jouw foto’s niet geweldig is maar met een mobiele telefoon kun je al best goede foto’s maken. Voor websites is dat vaak al voldoende.

Bedrijven zijn vaak op zoek naar leuke sfeerbeelden voor bij hun websiteteksten. Het inhuren van een fotograaf is daarvoor vaak te duur en online zijn er veel beeldbanken waarop foto’s voor weinig geld worden aangeboden.

Deze foto’s kun jij aanbieden op sites met stockfotografie. Meestal verdien je niet veel meer dan een of enkele euro’s per verkoop maar omdat de koper de foto niet exclusief krijgt kun je een foto soms wel meerdere keren verkopen en zo een klein vast inkomen genereren met het verkopen van foto’s.

Verkopen via social media

Via social media zijn er ook steeds meer manieren om inkomsten te genereren. Als jij een populair account hebt, kun je hiermee soms veel mensen bereiken. Geld verdienen met social media kan op verschillende manieren. Als je al online spullen verkoopt dan kun je social media inzetten om jouw product onder de aandacht te brengen bij je potentiële klant. Heb je al klanten, dan kun je social media inzetten om de interactie aan te gaan met deze groep.

Om extra aandacht voor je bedrijf te creëren, kun je met enige regelmaat een leuke actie opzetten. Denk bijvoorbeeld aan een aanbieding van de week/maand, een event voor trouwe klanten of de introductie van een nieuw product. Ook kun je de kanalen inzetten om je klanten op een leuke manier in de spotlights te zetten.

Maar social media kan niet alleen exposure opleveren, wanneer je het goed inzet kunnen kanalen als Facebook en Instagram ook een extra verkooppunt zijn. Twitter is minder geschikt om online geld te verdienen, maar het leent zich wel goed als extra servicekanaal.